Obstetrica - Ginecologie

Oferta de produse şi servicii, asigurate de CENTRUL DE SANATATE SI NUTRITIE PROVITA NUTRITION BRASOV, se încadrează în trend-ul general al activităţii centrate pe asigurarea şi menţinerea calităţii vieţii prin aducerea în apropierea utilizatorului final a unor produse de calitate superioară verificate prin studii clinice de specialitate şi a căror eficiență a fost confirmată și prin practica medicală de profil.

Prin intermediul cabinetului de obstetrică - ginecologie (Obstetrica este ramura medicinei ce are ca domeniu de activitate supravegherea femeii în perioada de sarcină, la naştere precum şi în perioada care urmează naşterii. Ginecologia este specialitatea medicală consacrată studiului organismului femeii şi al aparatului ei genital, atât din punct de vedere fiziologic cât şi patologic.) dotat cu aparatură specifică de ultimă generație și înaltă performanță, deservită de personal medical cu înaltă competență profesională, care funcționează în cadrul Centrului de Sanatate si Nutritie “PROVITA NUTRITION” din Brașov, vă facilităm accesul la asistență medicală de calitate, consultații de specialitate și investigații paraclinice complexe.

Principalul nostru obiectiv – al profesioniștilor în menținerea stării de sănătate - este de a veni în întâmpinarea tuturor pacienților cu servicii medicale pe măsura standardelor implementate, să ajutăm - în cadrul specializării noastre - cu profesionalism și confidențialitate în identificarea cauzelor, identificarea soluțiilor și tratarea problemelor semnalate.

Echiparea cabinetului cu aparatură specifică de ultimă generație și înaltă performanță, exploatată de către profesioniști, - colposcop, ecograf și doppler cu care se pot obține imagini, statice și/sau dinamice, de înaltă rezoluție a întregii cavități abdominale, a aparatului genital sau a oricărei zone supuse investigației - ne dă posibilitatea asigurării unor servicii medicale de specialitate de calitate, răspunzând cerințelor moderne de investigație și tratament, concomitent cu siguranța obținerii și interpretării riguroase a celor mai bune rezultate.

Precizăm în mod special că aparatura de diagnosticare existentă în Centrul de Sanatate si Nutritie „PROVITA NUTRITION” din Brașov permite depistarea / identificarea - chiar în fază incipientă - a oricăror tipuri de formațiuni celulare degenerate care pot să se dezvolte în timp în cadrul organismului analizat.   În general, literatura de specialitate precizează faptul că, aceste formațiuni degenerate au o mare incidență în confirmarea unor diagnostice complexe grave - de cancer cervical (de col uterin), a ovarelor, a uterului etc., dar și în cazul apariției în timp a unor fibroze sau elemente nodulare - care pot fi la rândul lor, benigne sau maligne. Să nu uităm diagnosticarea corectă (și ulterior indicarea unei scheme de tratament adecvate) a bolilor cu incidență foarte mare în rândul tuturor persoanelor, indiferent de vârstă sau sex, cum sunt candidoza, papilomatoza etc., care toate se dezvoltă preferențial în zona aparatului genital și în zonele adiacente.

În urma stabilirii diagnosticului corect, recomandările medicale - pentru aplicarea tratamentelor complexe particularizate pentru fiecare pacient - sunt orientate spre înlăturarea cauzei prin aplicarea unui complex de proceduri cu puternică tentă naturistă, având ca punct de plecare grupa sanguină și prescrierea unei diete alimentare adecvate (alimentație specifică, în concordanță cu diagnosticul). Monitorizarea evoluției stării de sănătate a pacientului este permanentă pe parcursul tratamentului (și extinsă ulterior, dacă este cazul), înregistrându-se progresele făcute în fiecare etapă considerată a tratamentului.

Principalele boli și afecțiuni ale aparatului genital feminin puse în evidență prin exploatarea pertinentă a tehnologiei de ultimă generație și înaltă performanță existente în cadrul cabinetului de obstetrică-ginecologie din cadrul Centrului de Sanatate si Nutritie „PROVITA NUTRITION” din Brașov sunt prezentate tabelar, după cum urmează:

-      Adenocarcinomul uterin

-      Amenoreea

-      Anexita

-      Bartholinita

-      Cancerul colului uterin

-      Cancerul mamar (de sân)

-      Cervicita

-      Chistul glandei Bartholin

-     Chisturile ovariene

-    Criza intermenstruală

-      Dismenoreea

-      Endometrioza

-      Epiteliomul vulvar

-      Fibromul uterin

-      Foliculomul

-      Hipermenoreea

-      Hipomenoreea

-      Hirsutismul

-     Kraurozisul vulvar

-      Leucoplazia vulvară

-      Lichenul scleroatrofic vulvar

-      Mastodinia

-    Menoragia

-    Metrita corpului uterin

-    Oligomenoreea

-    Pelviperitonita

-    Polimenoreea

-      Tuberculoza genitală

-      Vaginita

-     Vulvita

-       Venerologie (boli cu transmitere sexuală)

- Condilomul acuminat anal

- Gonoreea (blenoragia)

- Granulomul inghinal (donovanoza)

- Herpesul genital la bărbat

- Limfogranuloză benignă Nicolas-Favre

- Șancrul moale

- SIDA

- Sifilisul (luesul)

- Uretritele negonococice


Dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a unei persoane începe înaintea momentului conceperii. Pentru ca rezultatul să fie cel pe care cu toții îl dorim, trebuie ca fiecare etapă parcursă să fie încununată de succes. Succesul unei nasteri este direct influentat de decizia prin care viitoarea mamica alege, in cunostiinta de cauza, obstetricianul, care sa-i urmareasca sarcina si nasterea.

Pentru întreaga noastră echipă este foarte important să cunoaștem istoricul medical al pacientelor care aleg serviciile de obstetrică și/sau de ginecologie. Având aceste informații putem încerca anticiparea problemelor care pot apărea pe parcursul întregii vieți a pacientelor. Aceste probleme netratate, duse la extrem, pot pune în pericol viața mamei, viața bebelușului sau a ambilor – cu consecințe imprevizibile pe termen lung! În cadrul clinicii noastre vă bucurați de confidențialitate, intimitate, confort, siguranță și competență medicală la standarde internaționale!

Cabinetul de obstetrică-ginecologie din cadrul Centrului de Sanatate si Nutritie PROVITA NUTRITION din Brașov, sub coordonarea d-lui doctor în științe medicale dr. Valeriu VRABII, pentru identificarea și tratarea tuturor afecțiunilor și bolilor prezentate mai sus, asigură:

 • consultații de specialitate în obstetrică și ginecologie;
 • tratamente ginecologice;
 • diagnosticul și supravegherea sarcinii;
 • planificare familială;
 • consultații și tratamente de infertilitate;
 • montare și extragere sterilet, precum și alte metode contraceptive;
 • mici intervenții ginecologice, radiochirurgie și crioterapie;
 • examinări oncologice;
 • colposcopie;
 • ecografie complexă, ecografia sânului, ecografie abdominală și vaginală;
 • examen citologic Papanicolau pe lame și în mediu lichid;
 • prelevări probe profil TORCH – acronim pentru boli infecțioase.