Imprimare

ELECTROSOMATOGRAMA

Scris de Super User. Posted in Diagnosticare si tratament

Alaturi de metoda de scanare nonliniara computerizata Metapathia GR Hunter folosita cu succes in cadrul clinicii noastre, acum va oferim si posibilitatea utilizarii realitatii augmentate/ virtuale pentru identificarea de mare precizie si diagnosticarea corecta a cauzelor care genereaza in timp multiple afectiuni ale organismului.

Tinând cont de faptul ca medicina moderna nu poate fi separata de evolutia tehnologiilor, in medicina complementara a început de o buna perioada de timp sa fie recomandate solutii de mentinere si întretinere a functionalitatii, precum si solutii de regenerare a tesuturilor si organelor care intra în componenta corpului uman, ceea ce ne face sa credem cu tarie ca alternativele noninvazive de diagnosticare si tratament se transforma în solutii medicale practice, aplicate azi, pentru problemele viitorului.

Rezultatele practice exceptionale, consemnate în sfera medicala si înregistrate în cazuistica internationala, ne îndreptatesc sa aducem pe piata prestarilor de servicii medicale din România aceste tehnologii de succes.

 

Prezentare generala a principiului de functionare

Literatura de specialitate ia in calcul ca metoda unica de investigare si de diagnosticare incipienta a diferitelor afectiuni si patologii prin analiza echilibrului stabilit la nivelul lichidului interstitial. (lichidul interstitial este cel la nivelul caruia se realizeaza schimburile de substante si produse ca rezultat final a metabolismului celular si se gaseste in spatiul dintre membranele celulare).

Orice disfunctie pusa in evidenta la nivelul acesta (compozitia si concentratiile diferitelor substante care se regasesc in acest lichid) va permite identificarea si inlaturarea facila a cauzei generatoare. Fara a fi inlaturata cauza identificata in urma investigatiilor, aceasta va genera ulterior starea de functionalitate precara a celulelor, efectul propaganda-se exponential, generand afectiuni ale tesuturilor, organelor si in final a intregului organism.

La nivel international, ELECTROSOMATOGRAMA este recunoscuta ca metoda complexa de specialitate, unica, de investigare a lichidului si spatiului interstitial. Parametrii monitorizati prin intermediul scanarii interstitiale, interpretati corect, pot pune cu precizie in evidenta disfunctionalitatile deja instalate, cu toata posologia si simptomatologia specifica, dar si predispozitia pentru anumite afectiuni a caror dezvoltare poate fi limitata prin actiuni de preventive sau actiuni coercitive specifice.

Parametrii uzuali determinati in urma scanarii interstitiale sunt:

 • pH-ul interstitial nivelul de oxigenare celulara nivelul arderilor intracelulare
 • diferitele nivele ale radicalilor liberi/ ale hormonilor principali
 • concentratia ionica interstitiala/ concentratia unor compusi chimici specifici

 

 

Metoda electroscanarii interstitiale a aparut ca rezultat practic a multor ani de cercetari in domeniul efectelor energetice si rezonatoare aplicate in medicina. Practic, organismul investigat este supus pentru un interval foarte mic de timp unui curent de joasa tensiune (de aproximativ 1,28 volti) prin intermediul a 6 electrozi plasati simetric la nivelul fruntii, palmelor si talpilor. Impulsul astfel transmis ajunge la nivelul spatiului si implicit a lichidului interstitial, de unde se intoarce la nivelul electrozilor, realizandu-se astfel un circuit electric. Se estimeaza ca timpul necesar parcurgerii complete a acestui circuit electric inchis este de aproximativ 3 minute. Schimbarea alternative a polaritatii electrozilor utilizati in investigare va permite inregistrarea unor seturi de inregistrari predeterminate numeric (peste 20 de obicei). Fiecare semnal electric receptionat, dupa inchiderea circuitului de current, este prelucrat pe baza unor algoritmi specifici care tin cont de parametrii electrici generali ai organismului investigat.

Rezultatele finale sunt integrate unitar si afisate sub forma unui model policromic holistic tridimensional.

Prin analiza electrica a spatiului si a lichidului interstitiului, se poate aprecia mentinerea echilibrului intern si implicit modul de functionare a tuturor organelor. Dupa scanarea intregului organism datele oferite medicului specialist ii permit acestuia vizualizarea capacitatii functionale de ansamblu a organismului investigat.

 

ELECTROSOMATOGRAFUL

Electrosomatograful este un dispozitiv medical computerizat, autorizat si omologat conform standardelor actuale impuse de Ministerul Sanatatii din Romania, care utilizat corespunzator este un instrument foarte performant de investigatie si diagnostic.

Rezultatele oferite in urma investigatiei si a metodei unice de masurare a parametrilor functionali interstitiali, permite evaluarea complete a starii de sanatate a organismului complex, la un moment dat.

Informatiile furnizate persoanelor interesate, medici si pacienti, sunt clare si usor de interpretat si inteles. Sistemul de prezentare policolor sub forma unei imagini holistice a functionalitatii organismului studiat, permite o interpretare fara echivoc a diverselor disfunctionalitati identificate in urma investigatiilor, evidentiind sistemic patologiile si ierarhizarea acestora pe grade de risc.

Parametrii rezultati si interpretati in urma scanarii functionale interstitiale sunt foarte utili in vederea urmaririi dinamice a efectelor tratamentului administrat pentru inlaturarea cauzelor identificate in urma investigatiilor efectuate.

 

 

OBSERVATIE:

 • Rezultatul examinarii si al terapiei poate fi prezentat si imprimat pe hartie.
 • Aparatul este conceput sa examineze un singur pacient odata. Este nevoie de aproape 5 minute pentru a inregistra datele personale ale fiecarui pacient. Rezultatele examinarii sunt afisate pe monitorul calculatorului si pastrate intr-un fisier separat pe hard-disk putand fi transferat si pe alte medii de inregistrare.
 • Protocolul de securitate si confidentialitate a datelor este la cel mai inalt nivel, astfel incat rezultatele obtinute in urma analizelor efectuate pentru un pacient, sunt in totalitate criptate. Codul de acces la informatie (generat aleator) este cunoscut doar de pacient si de medicul curant.

 

 

CONCLUZII:

Astfel, investigarea complexa cu electrosomatograful ofera o estimare generala a starii de sanatate de la un moment dat, cu precizari privind:

 • ajuta la evaluarea precisa a starii functionale a organismului si localizarea focarului primar a unei afectiuni;
 • evalueaza parametrii homeostazici de baza; evaluarea echilibrului acido-bazic la nivel celular şi la nivelul tesuturilor;
 • evaluarea gradului de oxigenare a tesuturilor şi schimburile celulare (metabolism);
 • monitorizarea copiilor cu ADHD (pentru copii cu varsta de minim 5 ani);
 • ionograma interstitiala; nivelul interstitial al hormonilor;
 • nivelul interstitial neuromediatorilor;
 • nivelul interstitial al lipidelor, colesterolului, microelementelor;
 • tipul constitutional, indicele de masa corporala, necesarul zilnic de calorii;
 • compozitia procentuala a apei in organism;
 • modul de adaptare a mecanismelor de reglare;
 • starea sistemului imunitar; monitorizarea eficientei protocolului de chimioterapie; examinarea fluxului sanguin coronarian si cerebral, si a vascozitatii sangelui;
 • starea centrilor energetici (chakre);
 • gradul de stres;
 • nivelul circulatiei limfatice;
 • gradul de functionare a sistemului neurovegetativ;
 • nivelul de blocaje functionale asupra coloanei vertebrale;
 • relatiile de functionalitate intre segmente, organe şi sisteme;
 • necesarul de vitamine, minerale, suplimente nutritive;
 • un bilant al tuturor punctelor bioelectrice de acupunctura cu date precise asupra meridianelor;
 • recomandari remedii homeopatice;
 • recomandarea unei diete personalizate;
 • recomandarea unor analize de laborator si/sau a unor investigații imagistice (RMN, CT, ecografie), respectiv endoscopice, în funcție de rezultatul electrosomatogramei.

 

 

OBSERVATIE: INVESTIGAREA COMPLEXA CU ELECTROSOMATOGRAFUL NU OFERA INFORMATII DESPRE ASPECTUL STRUCTURAL AL ORGANELOR!

 

Electrosomatograma este un examen complementar care permite formularea cu un grad mai mare de acuratete in cazul stabilirii:

 • unui diagnostic functional; unui diagnostic de risc organic;
 • preferintei terapeutice individuale (biochimica, biofizica, sau combinatii ale acestora);
 • evolutiei in timp a tratamentului administrat si a efectelor sale / testarea medicamentoasa individuala.

 

Puncte forte ale metodei de investigare prezentate:

 • costuri scazute de exploatare si implicit de examinare;
 • metoda considerata de specialisti ca fiind complet noninvaziva;
 • ca dispozitiv de monitorizare terapeutica, confera medicului curant posibilitatea ajustarii tratamentului medicamentos recomandat;
 • simplu de exploatat, furnizeaza informatii grafice de inalta acuratete uşor de inteles şi interpretat, care evidentiaza imediat starea de sanatate a organismului investigat;
 • ideal pentru prevenirea bolilor prin depistarea tulburarilor functionale intr-un stadiu incipient si indicarea unor investigatii profilactice specializate.